Dit is een voorbeeld recept met een Oergranen broodbakmix van het merk ‘Soubry’. Het recept wordt aangepast naar een variant met zuurdesem in plaats van gist te gebruiken.
Het zuurdesem bevat een hoeveelheid water en bloem, deze breng je simpelweg in mindering op je broodbak mix recept. Daarnaast is het aan te bevelen een zuurdesem deeg wat langer te laten rijzen voor een goede ontwikkeling.
Origineel Broodbakmix Recept (volgens verpakking):
Aangepast Recept ivm desembrood:
Extra:
Eet smakelijk!
In plaats van een rond brood kun je ook een ruime rechthoekig bakblik gebruiken (bijv. 30 x 15 cm). Er zijn namelijk ook langwerpige rijsmandjes verkrijgbaar. En anders kun je bij stap 4 het deeg op een stuk bakpapier plaatsen, met de naad omlaag, en deze alvast in de bakvorm (broodvorm, cakevorm) hangen en tezamen meebakken in de oven.
Find it online: https://bettyskitchen.nl/broodbak-mix-omrekenen-voor-desembrood/