- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of olie. Knip een stuk bakpapier op maat en bekleed de binnenzijden van de bakvorm. Zet apart.
- Smelt de roomboter en in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Laat daarna de boter een beetje afkoelen.
- Ondertussen klop je op hoge snelheid de suiker met de eieren, zout en vanille wit en stijf in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet de boter in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer uit en spatel de bloem en maizena door het blondiebeslag.
- Verdeel de witte chocolade paaseitjes in 2 gelijke porties. Hak 1 portie in stukken en leg de andere eieren apart voor de topping. Leg tevens een paar donkere chocolade paaseitjes apart voor topping.
- Spatel vervolgens de gehakte witte chocolade paaseitjes en de hele bruine chocolade eieren door het beslag. Schep het blondie beslag in bakvorm en spreid evenredig uit. Bak de Blondies met paaseieren gedurende 20 minuten in de oven. Halveer eventueel de laatste paar bruine chocolade paaseitjes. Open kort de ovendeur en druk deze laatste eieren bovenop de blondie. Sluit de deur en laat nog eens 15 minuten doorbakken. Laat daarna de blondie goed afkoelen tot kamertemperatuur, in de bakvorm.
- Voor de decoratie: Smelt de overige witte chocolade paaseitjes (au-bain-marie of magnetron) en meng met de theelepel zonnebloemolie. Trek vervolgens strepen witte chocolade over de bovenkant van de blondie en laat afkoelen Snijd daarna de Paas blondies met paaseieren in 16 vierkantjes.
Eet smakelijk en Fijne Paasdagen!
Groetjes, Betty