Print

Recept: Biscuit taart beslag maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een basis recept voor zelf biscuit beslag maken. Dit zachte en luchtige deeg is ideaal voor stapeltaarten en om te decoreren met fondant of botercreme. #taart #biscuitbeslag . Check hier verschillende variatie mogelijkheden en voorbeeld taarten om te maken met biscuit taart beslag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 1 taartbodem 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 5 eieren
  • 125 gram fijne suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram maizena

Extra:

  • springvorm 24 cm
  • bakpapier & bakspray
  • (staande) keukenmixer  *
  • Au-bain Marie opstelling (ruime kookpan met laagje water)
  • keukenthermometer

( Staande mixer kan ook, let op extra stap bij 3 )

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed je springvorm(en) met bakpapier. Kwast de bodem en zijkant in met een beetje extra boter en ‘stof’ de binnenkant van de vorm(en) af met een beetje extra bloem. Strooi leeg en zet de vorm(en) apart.
  2. Doe de eieren, suiker en het zout in de mengkom (van de mixer) en plaats deze bovenop op de au-bain marie opstelling (een pan met laagje heet water op laag vuur). Let op dat de onderkant van de kom niet direct in het kokende water staat. Bij de volgende stap houd je tevens de thermometer bij de hand want het eimengsel mag niet boven 40 graden celcius uitkomen.
  3. Klop het eimengsel gedurende 10 minuten, met een handmixer dik en romig. Bij een staande mixer klop je slechts met de hand 5 minuten au bain marie. Verplaats daarna de kom naar de staande mixeropstelling en klop nog eens 6 minuten op hoge snelheid. Het eimengsel zou licht van kleur en verdubbeld in volume moeten zijn. 
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel en maizena boven elkaar in een aparte kom. Roer daarna goed door elkaar. Voeg dit vervolgens in delen toe aan het eimengsel en spatel luchtig door. Niet te lang hoor, want dan zakt je biscuit taart beslag in tijdens het bakken!
  5. Verdeel het biscuit taart beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de biscuits taart af gedurende 25-30 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder de rand en laat volledig afkoelen op een rooster. Daarna kun je de taart naar wens decoreren

Veel Succes! Groetjes, Betty

Notes

*Heb je enkel een handmixer of handgarde? Zorg dan wel voor een losse vuurvaste mengkom (liefst van metaal of glas) die je op de kookpan met heet water kunt zetten.

Biscuit beslag in een kleinere bakvorm bakken:

  • voor een ronde vorm van 20 cm doorsnede haal je 20% van de ingrediënten af. (dwz. 4 ei, 100 gr suiker, snufje zout, 80 gr bloem, 20 gr maizena)
  • voor een ronde vorm van 16-18 cm doorsnede  haal je 40% van de ingrediënten af. (dwz. 3 ei, 75 gr suiker, snufje zout, 60 gr bloem, 15 gr maizena)