Tijdens een Marrokaanse trouwerij proefde ik voor het eerst de bastilla met kip. Het is een Marokkaanse filodeeg taart ofwel pastei en is het perfecte huwelijk tussen zoet en hartig! Deze krokante filodeeg pastei wordt gevuld met gekruide kip, eieren en een crunch van amandelen en kaneel. Top hem af met poedersuiker om verder in balans te brengen!
Voor de kip:
Voor het eimengsel:
Voor de amandelvulling:
Voor de korst:
Garnering:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Gehakte amandelen als garnering:
Je kunt de ingredienten voor de gehakte amandelen ook x 1,5 doen. Dus gebruik 450 gr blanke amandelen, 75 gr poedersuiker, 1,5 tl kaneel en 45 gr roomboter. Hak en meng dit zoals vermeld bij stap 7 maar haal dus een derde hiervan uit de kom en zet apart voor de garnering. Verwerk de rest zoals vermeld in stap 12.
Find it online: https://bettyskitchen.nl/bastilla-met-kip-kaneel-en-amandelen/