Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Vet het bakblik in en bekleed de binnenzijde met een overhangend stuk bakpapier en zet apart.
Mix de bananen met de suiker kort in een keukenmachine. Voeg vervolgens de eieren, het zout en vanille toe en mix het geheel gedurende 3-4 minuten, zodat alles vermengd is en de eieren in volume verdubbeld zijn.
Voeg de bloem, amandelmeel, cacao en bakpoeder toe en laat de machine max 30 seconden draaien om goed te vermengen. Roer tot slot de fijngehakte chocolade door het beslag.
Giet het mengsel in het cakeblik en dek vervolgens de bovenkant van het cakeblik af met zilverfolie (dit voorkomt verbranden). Plaat in de voorverwarmde oven en bak de bananabread met chocolade in ongeveer 40-45 minuten af. Verwijder halverwege de baktijd de folie.
Laat hierna de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, hij zal een beetje inzakken. Snijd vervolgens de zijkantjes los en trek de banana bread aan het bakpapier omhoog uit de vorm. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!
Notes
* Gezonder tips:
Vervang de suiker door 80 gram ontpitte dadels en maal deze fijn tezamen met de banaan.
Vervang de bloem door een glutenvrije variant, bijvoorbeeld boekweitmeel. Zo word de bananabread compleet glutenvrij.