Print

Vegetarische Bami Goreng (gebakken noedels met groenten)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram mie (noedels)
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 450 gram bamigroente *
  • 6 takjes selderij, fijngehakt ( of gebruik 1 eetlepel gedroogde variant)
  • 2 eetlepel ketjap manis (zoet)
  • 1 eetlepel ketjap asin (zout)
  • plantaardige olie, om in te bakken.

voor de Bami boemboe:

  • 2 sjalotten, gepeld en in vieren
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 rode peper (lombok) (of gebruik 12 tl. sambal)
  • 1 eetlepel ketjap asin (zout)
  • 1 theelepel trassie
  • 2 cm gember, geschild (of gebruik 1 tl. gemberpoeder)
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel koriander poeder

Extra:

Instructions

  1. Als eerste ga je de mie koken. Check hiervoor de gebruiksaanwijzigen op de verpakking. Giet daarna af, spoel goed na met koud water en laat volledig uitlekken in een bolzeef.
  2. Voeg alle ingrediënten voor de boemboe samen in een hakmolen of foodprocessor en laat draaien tot je een fijne pasta hebt.
  3. Verhit een scheutje olie in de wok op medium vuur en voeg de gesnipperde uien toe. Bak het lichtbruin aan en schenk daarna de boemboe erbij. Bak deze samen gedurende 2-3 minuten aan.
  4. Voeg vervolgens de bami groenten en wok deze gedurende 5 minuten mee.
  5. Stop nu de selderij, beide ketjaps en gekookte mie in de wok. Verwarm terwijl je om blijft scheppen de bami met andere ingrediënten gedurende een paar minuten.

Selamat Makan! (= eet smakelijk!)

Groetjes, Betty

Notes

*Maak het jezelf makkelijk en ga voor een zak kant en klaar gesneden bami groenten uit de supermarkt. Je kunt deze natuurlijk ook vervangen door dezelfde hoeveelheid vers gesneden prei, wortel, spitskool en taughe.