Print

Bami Goreng (gebakken noedels met groenten)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is mijn basisrecept voor zelf Indonesische Bami Goreng maken. Gebakken noedels kun je op honderden verschillende manieren maken, maar deze versie met bamigroenten, selderij, trassie, ketjap en rode peper is toch wel mijn favoriet. Serveer naar keuze met bijvoorbeeld tofu, hamblokjes, of kipfilet.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram lange platte eiermie (noedels)
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 450 gram fijngesneden bamigroente *
  • 6 takjes selderij, fijngehakt ( of gebruik 1 eetlepel gedroogde variant)
  • 2 eetlepel ketjap manis (zoet)
  • 1 eetlepel ketjap asin (zout)
  • plantaardige olie, om in te bakken.

voor de Bami boemboe:

  • 2 sjalotten, gepeld en in vieren
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 rode peper (lombok) (of gebruik 1-2 tl. sambal)
  • 1 eetlepel ketjap asin (zout)
  • 1 theelepel trassie
  • 2 cm gember, geschild (of gebruik 1 tl. gemberpoeder)
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel koriander poeder

Extra:

Instructions

  1. Als eerste ga je de mie koken. Check hiervoor de gebruiksaanwijzigen op de verpakking. Giet daarna af, spoel goed na met koud water en laat volledig uitlekken in een bolzeef. Meestal duurt die maar 5 – 10 minuten.
  2. Voeg alle ingrediënten voor de boemboe samen in een hakmolen of foodprocessor en laat draaien tot je een fijne pasta hebt.
  3. Verhit een scheutje olie in de wok op medium vuur en voeg de gesnipperde uien toe. Bak het lichtbruin aan en schenk daarna de boemboe erbij. Bak deze samen gedurende 2-3 minuten aan.
  4. Voeg vervolgens de bami groenten en wok deze gedurende 5 minuten mee.
  5. Stop nu de selderij, beide ketjaps en gekookte mie in de wok. Verwarm terwijl je om blijft scheppen de bami met andere ingrediënten gedurende een paar minuten.

Selamat Makan! (= eet smakelijk!)

Groetjes, Betty

Notes

Wil je deze bami goreng rijker maken en meer proteine toevoegen? Alvorens het wokken verhit je een scheutje olie in de pan. Kluts een eitje per persoon en giet deze in de hete olie. Laat 1 minuut stollen, schep een paar keer goed om en hak in stukken. Haal het gestold ei uit de wok en laat afkoelen. Deze voeg je dan bij stap 5 wederom toe aan de wok en schep mee met de mie.