Print

Recept: Baba Ganoush (aubergine dip)

Baba Ganoush (aubergine dip)

5 from 1 reviews

Scale

Ingredients

Extra:

Instructions

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Prik de aubergines rondom in met een vork (niet schillen dus!), en leg op de bakplaat. Bak de aubergine gedurende 1 uur in de oven. Keer alleen na 30 minuten een keertje om.
  3. Laat hierna de aubergines een beetje afkoelen. Snijd vervolgens overlangs door en lepel het vruchtvlees uit de schil. Baba Ganoush (aubergine dip)Prak het vruchtvlees vervolgens fijn in een kom. Je kunt het desnoods ook heel kort ‘pulsen’ in de keukenmachine, want je wilt echt een beetje bite behouden.
  4. Voeg hier vervolgens de knoflook, het citroensap, tahini, en olijfolie aan toe. Breng de Baba Ganoush op smaak met de komijn, zout en peper en bestrooi eventueel met een beetje gehakte verse munt.