Print

Recept: Baba Ganoush (aubergine dip)

Baba Ganoush is een overheerlijke aubergine dip uit de Mediterrane keuken. Lekker romige borrel dip gemaakt van geroosterde aubergines, tahin en komijn. Ideaal om te serveren met brood of stukjes voorgesneden groente.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 hours
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 1 kommetje 1x
  • Category: Dips
  • Cuisine: Libaneses keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 aubergines,
  • 50 gram tahin (sesampasta),
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst,
  • 12 el citroensap,
  • 1 tl komijn
  • zout & peper,
  • olijfolie extra vierge,
  • eventueel: paar blaadjes verse munt of peterselie

Extra:

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Prik de aubergines rondom in met een vork (niet schillen dus!), en leg op de bakplaat. Bak de aubergine gedurende 1 uur in de oven. Keer alleen na 30 minuten een keertje om.
  3. Laat hierna de aubergines een beetje afkoelen. Snijd vervolgens overlangs door en lepel het vruchtvlees uit de schil. Baba Ganoush (aubergine dip)
  4. Stop het vruchtvlees in een foodprocessor en voeg tevens de knoflook, tahini, 1 eetelepel citroensap en komijn aan toe. Breng alvast een beetje op smaak met peper en zout en pureer tot een romige dip. Proef daarna de dip en breng eventueel op smaak met een extra eetlepel citroensap, peper of zout. 
  5. Schep in een schaaltje en giet hier wat olijfolie overheen en strooi er wat verse munt of peterselie overheen. Serveer met bijvoorbeeld Libanese wraps of maak er pita chips bij!

Eet smakelijk!

Notes

Mocht je de Baba Ganoush later willen serveren, of enkele dagen bewaren: Schep dan in een steriele bewaarpot, en dek af met een dun laagje olijfolie. Bewaar vervolgens in de koelkast.

Keywords: aubergine, tahin, komijn,