- Snijd de zalm in grote blokken en stop in de foodprocessor. Voeg de rode ui en augurk toe en pulseer het geheel tot het een beetje gemengd, maar nog korrelig is.
- Voeg het ei, sojasaus, ketjap, sambal en koriander toe en laat de machine even draaien tot het geheel goed gemengd is. Kneed hier tot slot de rasp van de limoen en de bloem doorheen.
- Vorm met natte handen hier 4 Aziatische zalmburgers van, leg op een bord en stop even 15 minuten in de vriezer (niet langer) om netjes vorm te krijgen.
- Lepel de avocado uit, doe het vruchtvlees in een kom. Voeg het limoensap toe en prak het geheel tot een romige spread. Snijd de broodjes doormidden en smeer een beetje avocado spread op de onderste helften. Leg vervolgens 2-3 blaadjes little gem op elk broodje.
- Verhit een dun laagje olie in een koekenpan en bak de zalmburgers 4 minuten per kant. Leg ze daarna op de sla.
- Top elke burger af met een dot romige avocadospread en tot slot de Kesbeke Hollandse rauwkostsalade met wortel, ui, paprika en selderij. Leg de bovenste helft van het broodje er bovenop en steek er een prikker doorheen. Serveer direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty