Print

Recept: Witte asperges met ham en ei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 3 reviews

Ga zelf aan de slag met dit recept voor klassieke asperges met ham en ei. Serveer deze witte asperges met krieltjes en Hollandaise saus! Dat is de klassieke combinatie en heerlijk recept om deze voorjaarsgroente te serveren!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 250 gram krieltjes
  • 500 gram witte asperges
  • 3 grote eieren (L)
  • 100 gram beenham
  • snufje zout
  • 2 theelepels suiker (optioneel)

Voor erbij:

Extra:

  • Kleine kookpan (voor de krieltjes)
  • Grote kookpan of braadpan (voor de asperges)
  • Kleine steelpan (voor de eieren en jus)

Instructions

  1. Halveer de krieltjes (eventuele grote krieltjes in vieren) en breng aan de kook in een klein pannetje, met een snufje zout. De krieltjes zijn met 15 minuten koken gaar.
  2. Schil ondertussen de witte asperges en snijd het houtige gedeelte er af. Breng aan kook in de ruime kookpan met een snufje zout en het suiker. De asperges zijn met 12 minuten koken gaar.
  3. Zet vervolgens de eieren op in een steelpan. Prik desnoods een gaatje in de onderkant en voeg een snuf zout toe aan het water. Dit vergemakkelijkt vaak het pellen. Kook de eieren exact 6 minuten voor een ‘lopend’ eitje. En 8-10 minuten voor de hardgekookte versie.
  4. Verdeel de beenham over de borden. Giet de krieljes en asperges af en rangschik over de borden. Laat vervolgens de eieren schikken. Pel de eieren en snijd door de helft. Leg 3 halve eieren op elk bord.
  5. Voor de saus kun je de boter laten smelten in de kleine steelpan en giet deze over de asperges met ham en ei. Of gebruik deze tijd om a la minute Hollandaise saus te maken. Dat is onze grote favoriet bij witte asperges!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty