Print

Recept: Aardperensoep met salie en Parmezaanse kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische soep is gemaakt van de vergeten groente aardpeer en wordt op smaak gebracht met Parmezaanse kaas. Het is een makkelijke soep die je doordeweeks in mum van tijd op tafel kunt hebben staan. Als voorgerecht, lunch of samen met wat brood als licht diner is deze aardperen soep met salie een aanrader!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Soep recept
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 500 gram aardperen
  • 1 grote aardappel (kruimig)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje voor 0.5 liter bouillon
  • 15 blaadjes verse salie
  • 100 ml. sojaroom
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olie om te bakken

Instructions

  1. Schil de aardperen en aardappel en snij in grove blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Ook de ui schil je en snij je fijn. Pers de teentjes knoflook alvast uit en knip of snij de salie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas alvast. 
  2. Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui totdat deze glazig is en verwarm vervolgens de knoflook nog even mee. Voeg de aardappel toe samen met 750 ml. water en het groentebouillonblokje. Breng het water aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Vervolgens voeg je de aardperen toe en kook het geheel voor nog eens 10 minuten.
  3. Als laatste voeg je de salie en sojaroom toe aan de pan. Mix de soep met een staafmixer of in een keukenmachine tot een egaal geheel. Proef en voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Serveer de soep met de Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda