Print

Zelf wafels maken recept basis

zelf wafels maken recept © bettys kitchen

Met dit basis recept voor zelf wafels maken, zet je in een mum van tijd overheerlijke wafels op tafel! ideaal voor het ontbijt of een uitgebreide (weekend)brunch!

Ingredients

Scale

(* Geen zelfrijzend bakmeel in huis? Maak hem zelf door 180 gram bloem te mengen met 2 theelepels bakpoeder.)

Toppings: poedersuiker, bruine suiker, stroop, honing, vers fruit, pindakaas, chocopasta of zelfs hagelslag 🙂

Instructions

  1. Kluts de melk met de eieren door elkaar. Voeg de (beetje afgekoelde!) boter of olie toe en roer goed door.
  2. Meng in een separate kom het zelfrijzend bakmeel, vanille suiker, kaneel en bakingsoda door elkaar. Gebruik een garde om vervolgende de ‘droge’ ingredienten door de ‘natte’ mix te kloppen. Mag best even stevig kloppen doorkloppen hoor om alle klontjes te verwijderen.
  3. Verwarm je wafelijzer. Je kunt eventueel de wafelplaten inkwasten met een beetje extra zonnebloem olie. Maar dit hoeft niet perse.
  4. Schep 2 sauslepels wafelbeslag in het wafelijzer. Mocht je gebruik maken van een XL plaat met twee (rechthoekige) wafelijzers, dan is het dus 2 lepels per vorm. Bij mij zijn de wafels in ca. 1 minuut gaar, maar dit ligt ook aan de instellingen van je apparaat, hittestand en vermogen. Dus oordeel zelf.
  5. Zo zie je maar: zelf wafels maken is niet moeilijk. Serveer ze alleen wel lekker warm, dus direct uit het apparaat op je bord en beleggen met je favoriete toppings 🙂

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty