Print

Zelf popcorn maken in de pan (basis recept)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga je een avondje naar de bioscoop dan is de kans groot dat je een bak popcorn de zaal mee in neemt. Maar ook voor een filmavondje thuis is popcorn een lekkere snack. Wist je dat je ook heel eenvoudig zelf popcorn kunt maken? Ik geef je bij deze het basis recept voor zelf popcorn maken in de pan en vervolgens als zoete of zoute popcorn kunt serveren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 min
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 6 minuten
  • Yield: 1 -2 personen 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • ½ kopje pofmais (ca 100 gram)
  • 2 el neutrale olie

Extra:

  • hoge pan met deksel (bijv. braadpan of wok)
  • geduld
  • smaakmakers (zout of suiker)

Instructions

  1. Verwarm de pan met olie op hoog vuur voor. Om te testen of de pan heet genoeg is, kun je een paar maïskorrels in de pan gooien. Als die meteen poffen is de pan heet genoeg.
  2. Voeg vervolgens slechts 1 laagje mais korrels toe aan de bodem van de pan. Afhankelijk van de grootte van de pan zal dit een ½ of 1 kopje pofmais zijn. Wil je meer maken? Bak dit dan in batches op.
  3. Plaats na de mais direct ook de deksel op de pan anders knalt de gloeiendhete popcorn uit de pan.
  4. Zodra het poffen begint verlaag je het vuur naar middelmatige temperatuur. Schud hierna de pan regelmatig heen en weer om aanbranden van de popcorn te voorkomen. Vervolgens wacht je een paar minuten tot alle mais gepoft is. Dit hoor je aan het geluid, of liever geen geluid van poffen meer 🙂
  5. Zet dan het vuur uit en laat de deksel er nog 2 minuten op zitten om echt de allerlaatste mais te poffen in de warme pan. 
  6. Schep de warme popcorn uit de pan in een serveerkom. Bestrooi met zout, suiker of andere favoriete toppings en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Popcorn vertienvoudigt in volume na het bakken (poffen). Voor een feestje van 10 personen – en dus 10 serveer bakjes – zul je dus 1 heel serveerbakje moeten vullen met pofmais en dit (in delen) opbakken voor het feestje.