Print

Indonesische Pindasaus maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 1 el. (zonnebloem)olie
  • 1 tl. teentje knoflook
  • 1 tl. fijngehakte gember
  • 1 el. sambal oelek  of sambal badjak(meer of minder mag)
  • 2 volle eetlepels pindakaas (ca.  gram)
  • 200 ml dikke kokosmelk
  • 4 el. sojasaus
  • 1 el. palm suiker (of bruine basterdsuiker)
  • 1 el. limoensap (optioneel)
  • scheutje kokend heet water, om te verdunnen

Toppings (naar wens):

  • gebakken uitjes
  • Seroendeng (mix van pinda en kokos)
  • verse korianderblad
  • bosui, in ringen,

Notes

Wist je dat je pindasaus ook kunt invriezen? Wel even goed laten afkoelen na bereiding en in een luchtdicht bakje of ziplockzakje stoppen en liggend laten opvriezen.