Print

Recept: Zalm en Asperge Salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor een gezonde lunch maakte ik deze zalm en asperge salade klaar! We zitten namelijk volop in het asperge seizoen dus ik kan ze niet vaak genoeg op tafel zetten! Dit glutenvrije recept zit boordevol goede vetten en vitamientjes en is gewoonweg erg lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vis
  • Cuisine: salade recepten

Ingredients

Scale
  • 350 gr groene asperges
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 500 ml water
  • 1 klein blikje linzen (ca 150 gr)
  • 1 bosui
  • 75 gr slamelange
  • 7 cherrytomaatjes
  • 1/2 eetrijpe avocado
  • 150 gram gerookte zalm *
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Voor de dressing:

  • 2 tl mosterd
  • 2 tl mayonaise
  • 2 tl citroensap (of azijn)
  • 1 tl water
  • snuf pepper

Extra: Hapjes- of koekenpan

Instructions

  1. Verwarm de pan met 1 tl olie op hoog vuur. Snijd 2-3 cm van de onderkant van de asperges af (deze is vrij hard). Voeg de asperges toe aan de pan en schep al roerende om gedurende 1 minuut. Verlaag de temperatuur naar middelmatig en verkruimel het bouillonblokje over de asperges. Voeg het water toe en kook de asperges in 5-6 minuten gaar. Schep de asperges uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. 
  2. Giet de linzen af en voeg toe aan de bouillon. Verwarm de linzen op lage temperatuur (niet laten koken) gedurende een paar minuten. Giet daarna af en laat goed uitlekken. 
  3. Snijd de bosui in hele dunne ringetjes. Meng door de sla en verspreid over twee borden. Bestrooi vervolgens met de linzen en leg de asperges over de sla heen.
  4. Snijd de avocado in ruitjes en lepel deze uit de schil – je hebt dan al meteen blokjes en verdeel over de sla. Halveer de cherrytomaten en voeg ook toe.
  5. Snijd (of trek met je vingers) de gerookte zalm in grove stukken en drapeer deze her en der over de salade. Bestrooi met de pijnboompitten.
  6. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar en lepel dit over de salade. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty