Print

Recept: Yoghurt pannenkoekjes met havermout

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3.6 from 5 reviews

Begin de dag met een stapeltje vers gebakken yoghurt pannenkoekjes met havermout! Suikervrij, glutenvrij maar bovenal heerlijk van smaak en structuur. Beleg je pancakes met stroop of vers fruit voor een heerlijk vullend ontbijt!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 9 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 80 gram havermout,
  • 2 eetlepels rozijnen,
  • 2 grote eieren (L),
  • 250 ml kokos-yoghurt (bijvoorbeeld Abbott Kinneys) *
  • snufje zout,
  • 1.5 theelepels bakpoeder,
  • 0.5 theelepel gemalen kaneel,
  • kokosolie, om in te bakken.
  • Voor erbij: honing/maple syrup/agave siroop en vers fruit, bijvoorbeeld frambozen.

Instructions

  1. Maal de havermout met de rozijnen fijn in de keukenmachine. Zo verkrijg je havermeel met een beetje zoet smaakje.
  2. Klop in een kom de eieren los met de yoghurt en een snufje zout. Voeg vervolgens het havermeel, bakpoeder en kaneel toe en spatel goed door tot een beslag. Laat 5-10 minuten rusten.
  3. Verhit ondertussen een grote koekenpan met een beetje kokosolie. Schep met een sauslepel 3 hoopjes beslag in de pan en laat minstens 1 minuut bakken. Er zullen zich belletjes gaan vormen, en dat is het teken om de yoghurt pannenkoekjes om te draaien.
  4. Laat de andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden.
  5. Serveer de warme yoghurt pannenkoekjes aan tafel met vers fruit en druppel hier honing/stroop of siroop overheen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

* Tip: gebruik je gewone yoghurt? voeg dan 1 theelepel honing toe aan het beslag om een zoetere smaak te verkrijgen.