Print

Recept: Wraps met rode bieten falafel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zelf falafel maken klinkt ingewikkelder dan het is. Wel heb je even geduld nodig, het voorbereiden kost namelijk wat tijd. Maar uiteindelijk zet je hiermee een heerlijke, gezonde vegetarische maaltijd op tafel. Dit recept is voor paarse falafel balletjes met rode biet en kikkerwerten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Midden-Oosten

Ingredients

Scale
  • 100 gram gekookte, geraspte rode bietjes
  • 1 groot blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
  • ½ komkommer
  • 2 handen veldsla
  • ½ witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 Libanese wraps
  • 2 el. tahin (sesampasta)
  • 1 ½ tl. gemalen komijnzaad
  • 1 ½ tl. gedroogde koriander
  • Peper en zout
  • Paneermeel
  • Kokosolie om te bakken

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Versnipper de ui heel fijn en pers de knoflook alvast uit. Spoel de kikkererwten om. Snij de komkommer in dunne reepjes.
  2. Pak een ruime kom en schep hierin de geraspte rode biet, kikkererwten, ui, knoflook, komijnzaad, koriander en flink wat peper en zout (hoeveelheid naar eigen smaak). Vermaal dit met de staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel. 
  3. Strooi wat paneermeel op een bord. Pak een eetlepel van het falafel-‘deeg’, rol dit door de paneermeel en vervolgens draai je er in je handpalmen een bal van. Zodra de bal klaar is druk je hem in tot een platte bal. Leg apart op een schoon bord. Dit herhaal je totdat alle falafel-deeg op is. In totaal heb je dan zo’n 16 stuks falafel.
  4. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de falafel in enkele minuten om en om lichtbruin. 
  5. Leg de wraps klaar en verdeel de veldsla, komkommer en falafel erover. Sprenkel de tahin eroverheen en rol de wraps op. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda