Was de groene asperges, schil ze heel licht en snij het kontje er vanaf.
Halveer de plakjes Prosciutto ham en rol de 8 gehalveerde plakjes strak om de asperges heen. Verwarm 2 el. olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Leg de omwikkelde asperges in de pan en grill ze rondom in ongeveer 15 minuten lichtbruin.
Snij ondertussen de (kastanje-)champignons in plakjes. Verwarm de overgebleven eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons tot ze licht gaan kleuren. Pers dan het teentje knoflook uit boven de pan en verwarm nog een minuutje mee.
Verdeel de zuivelspread over de 2 wraps. Rasp de Parmezaanse kaas alvast, als je dat nog niet gedaan hebt.
Zodra de asperges gegrild zijn verdeel je ze over de besmeerde wraps samen met de champignons en Parmezaanse kaas. Strooi de oregano eroverheen en wat verse peper naar smaak. Rol de wraps op en zet ze eventueel vast met een prikker. Serveer deze wraps met groene asperges direct.