*Tip: gebruik in plaats van grote eieren 5 stuks medium formaat (M).
Instructions
Bereid de barbecue voor op directe gemidelde warmte van 185 graden. Plaats het GBS rooster en vervolgens het GBS wafelijzer. Verwarm deze alvast 5-8 minuten voor.
Smelt de boter in een klein pannetje op laag vuur en zet apart.
Meng de bloem, bakpoeder, zout, kaneel, vanille suiker en bruine suiker in een kom en roer goed door elkaar. Gebruik hier eventueel alvast een handmixer of garde voor.
Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Giet dan de melk en slagroom erbij en tot slot de gesmolten boter. Mix het beslag door tot het glad is en je geen klontjes meer ziet.
Was de appels, verwijder de klokhuis en schil. Rasp vervolgens de appels grof en spatel door het wafelbeslag.
Schep 1/4 van het beslag op het voorverwarmde wafelijzer. Doe het wavelijzer dicht en bak gedurende 6-8 minuten. Draai vervolgens het wafelijzer om en bak nog eens 6-8 minuten of totdat de wafel aan weerszijden goudbruin is. Leg eventueel de wafels die klaar zijn op het rooster (indirecte hitte), zodat ze warm en knapperig blijven. Bestrooi de wafels met poedersuiker.
Alvast heel veel BBQ plezier deze zomer!
Groetjes, Betty
Notes
Serveersuggesties bij Wafels van de BBQ:
Wafels met extra appels: Schil 2 extra appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakken. Bak de appels 5 minuten in een klontje boter, in een koekenpan. Voeg een snufje kaneel toe en bestrooi met poedersuiker. Serveer op de warme wafels.
Wafels met kersen: Verwarm 1 blik kersen op siroop in een klein kookpannetje. Je kunt eventueel een kaneelstokje en 2 kruidnagels toevoegen. Verwijder de kruiden voor het serveren.
Wafels met chocolade: Verwarm wat blokjes chocolade au-bain marie en lepel dit over de warme wafels.