Print

Recept: Vegetarische Noedels met bimi:

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer een Meatless Monday en vandaag heb ik dan ook een noodle gerecht met een heerlijk Chinees tintje gemaakt! Deze vegetarische noedels met bimi, sojasaus en paprika serveer je met een (zacht) gekookt eitje on top! Zoals bij veel Chinese gerechten dien je eea voor te bereiden en daarna maak je dit recept vliegensvlug klaar in een wokpan.

  • Author: Nanda Appelman
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Aziatische Keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 150 gram dunne noedels
  • 2 eieren
  • 1 rode paprika
  • 100 gram bimi
  • 1 bosui
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el sojasaus
  • 3 el gembersiroop
  • 0.5 el citroen sap
  • 1 el neutrale olie
  • 1.5 el maizena
  • 1 el sesamzaadjes
  • Peper
  • optioneel: 2 tl. sambal (oelek)

Instructions

  1. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Na afloop dien je ze zeer koud af te spoelen in een vergiet en laten uitlekken. 
  2. Zet een kleine koekenpan op laag vuur en rooster daarin de sesamzaadjes totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren.
  3. Kook vervolgens de eieren zoals je ze het liefst eet: zacht of hardgekookt. Laat daarna schrikken in koud water en pel ze. Zet apart.
  4. Maak de groenten schoon. Snij de bosui, witte ui en knoflook in hele fijne stukjes. Van de bimi kun je de stronkjes prima eten dus snij alleen het uiteinde er vanaf. En snij als laatste de paprika alvast in dunne reepjes.
  5. Verwarm de olie in een wokpan en bak de witte ui en knoflook op middelhoog vuur totdat de uien glazig  worden (ca. 1 minuut). Voeg daarna de paprikareepjes toe en bak deze mee.
  6. Voeg de sojasaus, gembersiroop, citroennsap en eventueel sambal toe aan de wokpan. Schenk hier  200 ml. water bij, roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
  7. Ik stoom bimi het liefst, dan blijft het nog lekker knapperig en dan blijven alle goede voedingstoffen er goed in bewaard. Als je een stoommandje hebt, stoom de bimi dan voor zo’n 4 minuten. Zo niet, kook de bimi dan niet te lang. Een paar minuten is genoeg.
  8. Meng in een kommetje de maizena met 3 el. koud water. Zodra de saus in de wok kookt voeg je het maizena mengsel toe, zodat de saus gaat binden en dikker wordt. Laat samen een minuut zachtjes doorkoken. Proef de saus en voeg naar smaak nog wat peper toe.
  9. Zodra de noedels klaar zijn giet je ze af en roer je ze door de wok dan trekt de saus er lekker in. Tip: gebruik 2 eetstokjes om de noodles uit elkaar te rekken en om te scheppen.
  10. Serveer de vegetarische noedels met de bimi en het eitje eroverheen. Strooi als laatst de geroosterde sesamzaadjes en bosui eroverheen. 

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Notes

Variatietip: Voor een meer Indische variant van dit recept kun je de sojasaus vervangen door Ketjap Asin (de zoute variant). Gebruik dan ook kokosolie ipv neutrale olie en vervang de citroen door limoen sap.