Print

Vegetarische Linzensalade met prei en feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Makkelijke maaltijd voor warme linzensalade met gebakken prei, champignons en feta kaas. Heerlijk voor de lunch of licht diner.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Mediterrane keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • klein blikje bruine linzen (ca. 160 gram)
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 prei, in ringen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el. Ajvar (of gebruik tomatenpuree)
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 5 gr. verse peterselie, fijngehakt
  • peper & zout
  • olijfolie voor het bakken.
  • optioneel: 80 gram verse slamelange of spinazie
  •  

Instructions

    1. Giet het blikje linzen met vocht in een klein kookpannetje en voeg nog een beetje extra water toe. Breng de linzen tegen de kook aan en draai daarna het vuur uit. Je hoeft ze namelijk niet langer door te verwarmen als nodig is omdat ze al gaar zijn.
    2. Boen ondertussen de champignons schoon en snijd in plakken. Snij het uiteinde van de prei en de rest in ringen. Spoel de prei uit in een vergiet onder de stromende kraan. Dit doe je om eventuele restjes zand uit te spoelen. Laat daarna uitlekken. Pel de knoflook en pers deze uit.
    3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de champignon met de knoflook rondom aan. Voeg de gesneden prei toe en roerbak gedurende een 4-5 minuten todat de prei begint te slinken. Breng op smaak met zout, peper, paprika poeder en optioneel een lepel Ajvar (voor de smaak). Zet daarna het vuur uit. 
    4. Giet vervolgens de warme linzen af en voeg toe aan de koekenpan. Verkruimel de feta erboven en roer het geheel door elkaar. Bestrooi tot slot met de peterselie en s erveer de vegetarische linzensalade direct.

  •  

  •  

  •  

Eet smakelijk!

Notes

optioneel maak je de bordjes vooraf op met zo’n 40 gram groene bladgroenten per persoon. Denk aan verse slamelange, verse bladspinazie etc. Daarna giet je hier het warme linzenmengsel op en serveer als uitgebreide salade.