Print

Recept: Vegan Korean Beef Bao

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ken jij de streetfood klassieker Bao Buns al? Dat zijn zachte gestoomde broodjes met een heerlijke, vaak sticky, vlees vulling en aziatische smaakmakers. Deze vegan Korean Beef Bao’s met kimchi uit het kookboek Wereldwijd Borreltijd zijn dan ook een heerlijke borrelhap om te delen met elkaar.

Ingredients

Scale
  • 2 x 2 stuks vegan hamburger
  • 10 gr geraspte knoflook
  • 1 tl sesamolie
  • 100125 ml hoisinsaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • ½ tl srirachasaus

Voor erbij:

  • zonnebloemolie
  • 8 bao buns (diepvries)
  • vegan Kimchi
  • verse koriander
  • sesamzaadjes

Extra:

Instructions

  1. Begin een dag van tevoren met de marinade: Meng de knoflook, sesamolie, hoisinsaus, sojasaus, rijstazijn en sriracha door elkaar in een diep bord. Leg hier de ‘hamburgers’ in. Dek af met folie en laat een nacht marineren in de koelkast.
  2. Verwarm een pan met een laag van 5 cm water tot het kookpunt. Plaats hier vervolgens de bamboe stomer met deksel bovenop.
  3. Verwarm een beetje olie in een koekenpan of bakplaat en bak hier de hamburgers op middelhoog vuur aan beide zijden aan. Dubbelcheck de verpakking voor juiste bereidingstijd, bij mij was dit ca 3 – 4 minuten per kant. Verplaats de burgers naar een snijplank en snijd in dunne plakken van ca. 0,5 cm dikte.
  4. Ondertussen stoom je de bao buns volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Bij mij duurt dat ongeveer 3 minuten per batch van 3 – 4 broodjes.
  5. Vouw daarna de broodjes open en beleg deze met de plakjes vegan vlees en garneer met kimchi. Ik vond het zelf ook erg lekker om er nog wat extra koriander bij te doen. Vouw het Vegan Korean Beef Bao broodje dicht en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Het merk Vivera heeft een vegan biefstuk in het assortiment. Deze wordt ook bij dit recept getipt in Wereldwijd borreltijd kookboek. Echter kon ik deze niet vinden in mijn supermarkten dus heb ervoor gekozen om een goede vegan burger te gebruiken. Het originele recept is voor  2x 2 (Vivera) biefstucks en dat is ongeveer 400 gr vegan vlees – genoeg voor 4 personen.