Print

Recept: Vanille-Chocolade Swirls koekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met dit recept maak je een roomboter deeg dat uit twee verschillende smaken bestaat en dat vervolgens wordt opgerold. De Vanille-Chocolade Swirls worden dan als dunne koekplakjes afgebakken in de oven en dat ziet er meteen fantastisch mooi en lekker uit.

Ingredients

Scale
  • 250 gram (vegan) roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ½ eetlepel cacao poeder

Extra:

  • keukenmixer (met bischopsspatel/koekjesklopper)
  • vershoudfolie
  • bakpapier

Instructions

  1. Stop boter en suiker in de mengkom van de keukenmixer en mix het geheel tot een romig en luchtig mengsel.
  2. Voeg vervolgens bloem en zout toe en kneed tot een stevige koekjesdeeg.
  3. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Door het ene deel kneed je het vanille extract en door het andere deel kneed je de cacao.
  4. Maak een bal van beiden soorten deeg, wikkel in vershoudfolie en laat het deeg 60 minuten rusten in de koelkast.
  5. Bestuif een werkblad met bloem. Rol beide deegballen uit tot een rechthoekige lap van 2,5 mm dikte. Beide plakken dienen ongeveer even groot te zijn.
  6. Leg de uitgerolde plakken deeg op elkaar – met daarbij de kleinste plak bovenop. Rol het deeg voorzichtig op tot een strakke rol, wikkel in de huishoudfolie en laat wederom 60 minuten rusten in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius (160 hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Snijd de rol in plakken van 5 mm breed. Leg de koekjes op de bakplaat (bijv. 3×3) en bak de Vanille-Chocolade Swirls in 14 minuten gaar of tot de randjes goudbruin zijn. Je zult het deeg waarschijnlijk in 2 batches dus moeten bakken.
  9. Verplaats na het bakken direct naar een rooster om af te koelen en knapperig te worden.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaaradvies: minimaal 3 weken houdbaar, mits bewaard in een koektrommel. In de vriezer kun je het ongebakken deeg tot 3 maanden bewaren.