Print

Recept: Twee variaties zomerse ijskoffie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor op heerlijke zomerse dagen maakte ik liefste een glas ijskoude koffie. En ik heb zelfs twee variaties zomerse ijskoffie voor jullie in petto! Een tropical ijskoffie met dadels, kokos, mango en banaan en een orange ijskoffie met sinaasappel, cointreau en sojamelk. Die laatste drink je ook gerust ter afkoeling tijdens je zomerse dakterras party. Afkoelen maar!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2 glazen per variant 1x
  • Category: Drankjes
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale

Voor de tropical ijskoffie:

  • 150 ml. espresso (afgekoeld)
  • 150 ml. kokosmelk
  • 1 banaan
  • 6 dadels (zonder pit)
  • 50 gram mangoblokjes uit de diepvries
  • 1 el. geraspte kokos
  • 4 ijsklontjes
  • Evt. 2 stukjes pure chocola verkruimeld ter garnering

Voor de orange ijskoffie: 

  • 150 ml. espresso (afgekoeld)
  • 150 ml. sojamelk (puur en ongezoet)
  • Sap van 2 uitgeperste sinaasappels
  • 1.5 el. Cointreau of Licor 43
  • 0.5 tl. kaneel
  • 1 el. agavesiroop of honing
  • 6 ijsklontjes

Benodigdheden:

  • Een blender (of staafmixer, net wat je hebt staan)

Instructions

  1. De bereidingswijze van beide ijskoffie’s is dus super makkelijk. Zet de espresso en laat deze wat afkoelen. Voeg alle ingrediënten per variant samen in de blender en mix de ijskoffie’s tot een egaal drankje. Klaar!
  2. De orange ijskoffie is overigens wat bitterder. Proef even of die ene eetlepel agavesiroop (of honing) voldoende is. Voeg indien gewenst wat extra zoetstof toe. 

Bewaren? De tropical ijskoffie kun je zo’n 1-2 dagen bewaren in de koelkast. De orange ijskoffie kun je, ivm de alcohol die vervliegt, minder goed bewaren en eigenlijk het beste meteen opdrinken. Ook geen straf toch? Bovendien staan ze in een mum van tijd op tafel, dus je maakt ook zo weer een nieuwe portie tijdens de eerstvolgende zomerdag!