Print

Recept: Tuna Melt Bagel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak van je lunch een feestmaal met deze Tuna Melt bagel! Belegd met frisse tonijnsalade, twee soorten gegrilde kaas en lekker wat extra groente. Dit recept is een gezondere variant van de bekende Amerikaanse klassieker #vis #lunch

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 bagels (of ander broodje naar keuze)
  • 100 gram tonijn uit blik (op water)
  • 1 bosui
  • 2 augurken
  • 4 radijsjes
  • 1 takje verse peterselie
  • een handje sla
  • 2 plakken (light) kaas
  • 4 el. cottage cheese
  • 1 tl. paprikapoeder
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven of grill voor op de hoogste stand.
  2. Laat de tonijn uitlekken en schep los in een kom. Snij de bosui en augurk zeer fijn en schep dit door de tonijn. Knip of hak de peterselie fijn en voeg dit samen met het paprikapoeder toe. Proef en vermaal naar eigen wens zout en peper boven de kom (liefst wel flink voor de smaak).
  3. Halveer de broodjes. Verdeel de cottage cheese over de bodem en vervolgens de tonijn eroverheen. Als laatst snij je de kaas in reepjes en verdeel je dit over de bagel. Plaats voor enkele minuten onder de hete grill zodat de kaas lekker smelt.
  4. Ondertussen snij je de radijsjes in plakjes. Serveer de bagels met de sla en radijsjes eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda