Print

Recept: Tropische smoothie met kokoswater

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een smoothie is altijd een lekker tussendoortje of zelfs een goed begin van je dag. Maak eens deze tropische smoothie met kokoswater, mango avocado en chiazaad. Een heerlijk ontbijt of zelfs tussendoortje op warme zomerse dagen

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Smoothies
  • Cuisine: Thaise keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • ½ eetrijpe mango (*)
  • ½ eetrijpe avocado
  • 250 ml gekoelde kokoswater
  • 1 eetlepel chiazaad

(* je kunt ook kant-en-klare 125 gr mango blokjes gebruiken – koelvers of uit de diepvries)

Instructions

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees om de pit heen af. Gooi vervolgens de pit weg en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Snijd de avocado rondom te pit en draai de twee helften van elkaar. Verwijder de pit en gooi deze weg.  Met een met zijn je het vruchtvlees in een ruitjespatroon en lepel deze  met een theelepel uit de schil. Dan heb je meteen voorgesneden avocado blokjes vruchtvlees.
  3. Doe alle ingrediënten in een blender, of mix in een hoge kan met een staafmixer, tot je een romige smoothie hebt. Giet vervolgens de smootie in een longdrinkglas.
  4. Deze Tropische Mango smoothie dient direct opgedronken te worden, omdat de avocado anders bruin gaat kleuren. En dan is de tropische droom toch echt niet meer hetzelfde!
  5. Eet/drink  smakelijk en vergeet niet een beetje te tussendoor te kauwen. Dit is beter voor de spijsvertering!

Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: wil je extra vezels en ijzer toevoegen aan deze tropische smoothie: Blend dan een flinke hand verse spinazie mee.

Nutrition