Print

Recept: Tropisch dessert in een kokosnoot

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zomerse dagen koel je natuurlijk het beste af met een beetje ijs! Dit tropische dessert in een kokosnoot  vul je met homemade bananen en mango ijs! Lekker verkoelend!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 min + 1 nachtje
  • Yield: 4 porties 1x
  • Category: Dessert
  • Cuisine: Thaise keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 kokosnoten
  • 2 bananen
  • 100 gram mangostukjes (uit de diepvries of een verse mango)
  • 10 gram pecannoten
  • 10 gram pistachenoten
  • 20 gram pure chocola
  • 125 ml. melk
  • 100 ml. kokoswater uit de 2 kokosnoten zelf

Benodigdheden:

  • Hamer (om de kokosnoot te openen)
  • Blender/keuken- of ijsmachine (net wat je hebt staan)

Instructions

  1. Snij een dag van tevoren de bananen en mango (als je verse gebruikt) in plakjes en vries deze in.
  2. Haal het fruit ongeveer een kwartier voordat je het recept gaat maken uit de vriezer om wat te laten ontdooien.
  3. Verbrokkel de chocola en noten alvast en zet apart.
  4. Snij met een mes een groot deel van het helderwitte vruchtvlees uit de kokosnoot. Stop dit samen met de bananen, mango, melk en kokoswater in de blender/ keuken- of ijsmachine.
  5. Meng alle ingrediënten door elkaar in de machine. Let op: het wordt geen smoothie, dus maak het mengsel niet te vloeibaar. Er moet juist wat bite en stukken fruit aanwezig blijven.
  6. Lepel het mengsel in de gehalveerde kokosnoten. Strooi de chocoladebrokjes en nootjes eroverheen.

En het resterende kokoswater? Die kun je natuurlijk lekker opdrinken met wat overgebleven stukjes mango erin!

Notes

Instructie openen kokosnoot:

  1. Een kokosnoot heeft onderaan (of bovenaan, net hoe je bekijkt) 3 puntjes. 2 van die puntjes zijn hard en 1 is zacht. Draai hier een scherp mesje in en laat de kokoswater eruit lopen in een glas.
  2. Draai vervolgens met je ene hand de kokosnoot rond en met de ander tik je rondom met de puntige kant van de hamer in het midden van de noot. Doe dit ongeveer om de centimeter. De kokosnoot krijgt dan steeds meer barsten zodat je hem uiteindelijk mooi gehalveerd hebt.