- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht).
- Gebruik een diepe bakplaat (en ander ruime ovenschaal) zonder bakpapier en strooi de pasta uit in het midden van de bakplaat.
- Verwijder de steel van de courgette en snijd in de lengte door. Snijd daarna in dunne plakken. Leg de courgette aan een van de weerszijden van de pasta.
- Snijd de topjes van de venkel en leg apart. Snijd de venkel doormidden en daarna in stukken of parten. Leg deze aan de andere weerszijde van de pasta.
- Verwarm in een klein pannetje alle ingrediënten voor de saus met elkaar. Breng aan de kook en draai daarna meteen het vuur uit. Schenk de hete saus in de bakplaat en meng met de pasta, venkel en courgette.
- Snijd de worsten in de lengte door en vervolgens in stukken van 1 – 2 cm. Plaats deze verdeeld over de bakplaat tussen de groenten en in de saus.
- Dek de bakplaat af met zilverfolie en schuif in de oven gedurende 25 minuten om te garen. Verwijder daarna de folie en bak daarna nog eens 15 minuten.
- Scheur ondertussen de mozzarella in stukken en pluk de basilicum van de steeltjes. Zodra de traybake met pasta uit de oven komt verdeel je de mozzarella en basilicum er overheen en serveer direct.
Buon Appetit! Groetjes Betty