Print

Traybake met Lekkerbekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: hoofdgerechten met vis
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 gepaneerde lekkerbekjes (a 120 gram), uit de diepvries (Iglo)
  • 800 gr voorgesneden Hollandse groenten (2 zakken a 400 gram) *
  • 600 gram voorgegaarde mini krieltjes
  • olijfolie
  • 2 tl. Provencaalse kruiden
  • peper & zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd alle groenten als eerste voor of ga voor het gemak van zakken voorgesneden Hollandse groenten uit de winkel. Dan wordt het helemaal een makkelijke maaltijd!
  3. Leg de krieltjes en gesneden groenten op de bakplaat. Besprenkel met een paar eetlepels olijfolie en hussel het eventjes om. Verdeel evenredig over de plaat. Breng op smaak met zout en peper en de Provencaalse kruiden.
  4. Plaats de bevroren lekkerbekjes tussen de groenten op de plaat. Schuif hem in het midden van de oven en bak 25 – 30 minuten in de oven tot de vis en de krieltjes gaar zijn.
  5. Serveer de Traybake met Lekkerbekjes direct. Het is ook heel lekker om hier bijvoorbeeld tartaarsaus bij te serveren.

Eet smakelijk!

Notes

*Voor het gemak kun je gerust voorgesneden Hollandse roerbak groenten uit de supermarkt gebruiken. Maar je kunt ook zelf  800 gram groenten voorsnijden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • 300 gram paarse (spits)kool, in repen van 1 cm dikte
  • 250 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 250 gram oranje pompoen, in blokken van 1×1 cm