Print

Recept: Traybake met kip, courgette en krieltjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak het jezelf lekker makkelijk en zet vanavond een traybake met kip op het menu! Je schuift hiervoor letterlijk een bakplaat vol groenten, krieltjes en kipfilet in de oven en bakt daar alles samen gaar! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 800 gr gesneden groenten zoals:
    • 2 rode uien
    • 1 winterpeen
    • 1 courgette
    • 1 groene paprika
    • 1 rode paprika
  • 600 gr voorgegaarde krieltjes  * (zie notes)
  • 350400 gr kipfilet
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 12 el verse peterselie, fijngehakt
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • peper & zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd alle groenten als eerste voor. De uien kun je in dunne parten snijden. De winterpeen en courgette in dunne (ribbel)plakken. De paprika’s snijd je in grove stukken. Leg de groenten op de bakplaat.
  3. Voeg de voorgekookte krieltjes ook toe, samen met 1 el olijfolie,  de knoflook, peterselie, Provencaalse kruiden en paprikapoeder. Hussel het geheel goed door en verspreid evenredig over de bakplaat.
  4. Snijd de kipfilet overlangs door in dunne plakken, en de plakken in grove repen of stukken. Ik haalde ongeveer 3 plakken en totaal 6-8 repen uit elke kipfilet. Verdeel de stukken kip door de groenten op de bakplaat. 
  5. Besprenkel het geheel nu met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schuif daarna de bakplaat in de oven en bak de tray gedurende 30 minuten gaar. Na 20 minuten bakken roer je het geheel even om met een vuurvaste spatel.
  6. Serveer de traybake direct. Heerlijk met een lik verse mayonaise.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

*Je kunt in de winkel reeds voorgegeaarde krieltjes, aardappels schijfjes etc vinden. Dit verkort je baktijd in de oven aanzienlijk en zorgt er voor dat alles gelijktijdig gaar is. ALs je verse krieltjes gebruikt, schil deze dan en kook ze eerste 15 minuten voor in een pan water. Giet af en laat uitdampen. Verwerk deze verder volgens het recept.