Print

Recept: Italiaanse tortellinisoep met tomaten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Meatless Monday van vandaag is een heerlijke verse Italiaanse tortellinisoep. Deze maaltijdsoep staat ook nog eens binnen no time op tafel. Ik heb voor deze maaltijdsoep verse tortellini gebruikt, kwalitatief goede gepelde tomaten en Parmezaanse kaas.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 425 ml. gepelde tomaten uit blik
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram verse spinazie
  • 200 gram verse tortellini (bijvoorbeeld met ricotta, kaas, kruiden of spinazie)
  • 2 el. tomatenpuree (70 gram)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Een flinke hand pijnboompitten
  • 1 el. gedroogde Italiaanse kruiden of wat takjes verse kruiden
  • Olijfolie om te bakken

Benodigdheden:

  • Staafmixer/blender/keukenmachine

Instructions

  1. Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui op middelhoog vuur totdat hij glazig wordt. Voeg op het laatste moment de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Roer ook de tomatenpuree door het uimengsel. Kook ondertussen 600 ml. water.
  2. Voeg de gepelde tomaten, het gekookte water en groentebouillonblokje toe in de pan en breng aan de kook. Roer vervolgens ook de verse spinazie erdoorheen. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken. 
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden. Zodra ze geroosterd zijn zet je ze even apart.
  4. Na de 10 minuten mix je de soep met een staafmixer/blender/keukenmachine (net wat je hebt staan) tot een egaal mengsel.
  5. Voeg vervolgens de verse tortellini toe. Breng aan de kook en laat de soep zo’n 3 minuten zachtjes doorkoken. Check voor de juiste kooktijd de bereidingswijze van de verse pasta die je hebt gekocht. 
  6. Roer de Italiaanse kruiden en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas door de tortellinisoep. Proef en voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  7. Serveer de soep met de overgebleven Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten eroverheen gestrooid. Bij grote trek serveer je eventueel nog wat vers brood bij de soep, bijvoorbeeld ciabatta of focaccia. 

Bewaartip: je kunt deze tortellinisoep nog zo’n 1-2 dagen bewaren in de koelkast, maar doe dit met de soep die je na stap 4 hebt (dus zonder de verse pasta). Als je op een later moment de soep wilt eten kook je de pasta er vers doorheen.