Print

Recept: Tortellini met witlof en ricotta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een zeer eenvoudig pasta recept voor tortellini met witlof en paddenstoelen. Lekker met een romige saus van pesto en ricotta en walnoten voor een crunch en goede vetten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale

  • 1 sjalotje
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 500 gram witlof (of roodlof)
  • 400500 gram (verse) tortellini pasta, (bijv. met champignon vulling)
  • 1 flinke eetlepel rode pesto
  • 50 gram ricotta kaas
  • peper & zout
  • olijfolie, voor het bakken
  • 60 gram walnoten, grof gehakt

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

Instructions

  1. Breng als eerste een grote pan met water aan de kook en voeg een beetje zout toe. Pel en snipper ondertussen het sjalotje. Laat de tomaten uitlekken en snijd in dunne reepjes.
  2. Snijd de stronkjes van de witlof en pel de bladeren er af. Stop in een vergiet en spoel af onder de koude kraan. Laat uitlekken en scheur of snijd de witlof in stukken.
  3. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de tomaten toe, samen met de witlof en bak mee tot alles zacht is (5 minuten).
  4. Schep daarna de ricotta in de pan en laat op laat vuur rustig smelten tussen de groenten.
  5. Kook ondertussen de tortellini pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Heb je echt dagverse pasta, dan hoeft deze slecht 2-3 minuten te koken. Giet hierna de pasta maar houdt een kopje van het pasta water apart. 
  6. Stop de tortellini bij de groenten en roer het geheel goed door elkaar. Voeg eventueel een scheutje van het pasta water toe om het geheel meer te binden en een saus van te maken. Breng op smaak met zout, peper en strooi er de walnoten over. Serveer direct met bijv. een groene salade of wat aangemaakte groenten erbij.

Eet smakelijk!