Print

Recept: Tortellini met asperges en spekreepjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Oh lieve mensen, wat heb ik toch een zin in deze Italiaanse maand. Het is niet voor niets een van mijn favoriete keukens en deze tortellini met asperges en spekjes past helemaal bij het aspergeseizoen van dit moment.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta's & Pizza's
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram groene aspergetips
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 50 ml kookroom
  • 250 gram verse tortellini, met bijv. kaas/walnoten
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • flinke snuf peper
  • olijfolie

Extra:

  • koekenpan,
  • keukenpapier,
  • kookpannetje.

Instructions

  1. Was de aspergetips. Snijd de zachte punten er af (3 cm). De overige stelen snijd je in kleine stukjes van 1 cm. Pel en snipper de sjalotjes en knoflook.
  2. Verwarm de koekenpan en bak de spekjes rondom krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier. Veeg de koekenpan vervolgens schoon met keukenpapier.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de sjalotjes en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de aspergestukjes toe, maar houd de zachte punten nog heel even apart. Voeg deze pas na 2 minuut bakken toe. Giet de bouillon in de ban en laat stoven gedurende 5-6 minuten, op middelhoog vuur.
  4. Ondertussen kook je tortellini pasta gaar. Giet af, plaats terug in de pan en zet apart.
  5. Voeg de kookroom toe aan de asperges en laat nog 1 minuut inkoken. Voeg de asperges + saus + de basilicum toe aan de pan met tortellini en roer goed door om die heerlijke saus overal aan te verbinden.
  6. Serveer de tortellini met asperges en spekjes direct. Breng op smaak met een een flinke snuf peper en een beetje Parmezaanse kaas.