Print

Recept: Tortellini ai Funghi (pasta met champignons)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een super snel en makkelijk recept voor een doordeweekse dag. Deze Tortellini Ai Funghi zet je in een handomdraai op tafel met verse pasta die in een paar minuten gaar is. Deze pasta serveer je met een eenvoudige saus van gebakken paddenstoelen, slagroom en tijm. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 500 gram verse tortellini pasta, met paddenstoelen vulling (vleesvulling kan ook)
  • 2 el. olijfolie, voor bakken
  • 23 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 200250 gram gemengde paddenstoelen, in stukjes gesneden
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • 2 el. cognac of sherry (30 ml)
  • 1 el. roomboter
  • 150 ml slagroom of kookroom
  • 1 flinke eetlepel truffeltappenade
  • ½ citroen, sap en zeste
  • 50 gram pecorino of parmezaanse kaas
  • peper & zout

Instructions

  1. Breng alvast een (pasta)pan met water aan de kook en voeg hier een beetje zout aan toe. 
  2. Verhit de olijfolie in een koeken- of hapjespan en bak hierin de sjalotjes, knoflook, paddenstoelen en tijm op middelhoog vuur. Voeg na 4 – 5 minuten de cognac of sherry toe en laat zo’n 2 -3 minuten extra meebakken om merendeels te verdampen (maar de smaak blijft). Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen. Verse tortellini heeft vaak maar een paar minuten nodig. Schep een kopje pasta water uit de pan en giet de rest af in een vergiet of bolzeef. 
  4. Draai het vuur van de koekenpan iets lager en voeg de roomboter en slagroom toe aan de paddenstoelen. Breng zachtjes aan de kook tot een licht gebonden saus.
  5. Tot slot voeg je de truffel tapenade, samen met sap en zeste van citroen toe. Roer goed door en stop de gekookte tortellini erbij in de pan, met tevens een klein scheutje van het pasta water.  Schep goed om tot alles bedekt is in de saus.
  6. Serveer de tortellini ai funghi in een diep bord met wat geraspte pecorino of parmezaanse kaas er overheen. Lekker met bijvoorbeeld een groene salade erbij!

Eet smakelijk!