Print

Recept: Tonijn salade voor op brood maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Misschien koop je het wel eens kant-en-klaar voor op toastjes? Maar zelf tonijn salade maken is heel makkelijk. En het maakt ook nog eens een heerlijke voedzame lunch. Beleg bijvoorbeeld een bagel met kaas, sla en tonijnsalade! Met kleine stukjes augurk, rode ui en kappertjes voor extra bite en smaak!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1-2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150180 gram tonijn, op water (blik)
  • halve rode ui, gesnipperd
  • 1 el fijngehakte augurk
  • 1 el kappertjes
  • 2 el mayonaise (of meer naar wens)
  • 1 el citroensap
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte dille
  • 1 tl mosterd
  • peper & zout
  • optioneel: snuf cayennepeper of crushed chili’s voor extra pit

Extra:

  • 2 bagels
  • optioneel: 2 grote plakken kaas
  • handje sla, bijv. little gem of veldsla

Instructions

  1. Giet het blikje tonijn af en stop in een kom. Voeg de rode ui, augurk en kappertjes toe en roer door elkaar.
  2. Voeg vervolgens de mayonaise, het citroensap, peterselie, dille en mosterd toe en meng het geheel door elkaar. Breng op smaak met zout & peper en evenuteel wat chili’s om het pit te geven.
  3. Bewaar deze tonijnsalade in een afgedekt bakje in de koelkast (max 2 dagen).
  4. Verwarm ondertussen de bagels in de oven volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd ze overlangs door. Beleg de onderste helft met eventueel een plak kaas en sla. Lepel hier de tonijn salade op en dek af met de bovenste helft van het broodje. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Voor een glutenvrij en low carb alternatief kun je deze tonijn salade ook in sla blaadjes oprollen. Je hebt dan low carb en keto proof sla wraps met tonijn.