Print

Recep: Tiramisu met bosvruchten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Deze tiramisu met bosvruchten is heerlijk fris door de hoeveelheid fruit die er in zit. Gebruik Bessola in plaats van koffie om de lange vingers in te dopen en je hebt een heerlijke kindvriendelijke tiramisu om het kerstdiner mee af te sluiten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Total Time: 4 hours 20 minutes
  • Yield: 6-8 personen 1x
  • Category: nagerechten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200 ml slagroom,
  • 3 grote eierdooiers (L),
  • 90 gram suiker,
  • 250 gram mascarpone,
  • 1 pak lange vingers (a 175 gram),
  • 500 ml Bessola Krentjebrij,
  • 300 gram bosvruchten, bijv: aalbessen, bramen, frambozen.
  • 3 eetlepels amandelschaafsel.

Extra:

  • (staande) mixer,
  • kleine ovenschaal,
  • koelkast.

Instructions

  1. Klop als eerste de slagroom stijf met behulp van de mixer. Bewaar in een separate kom, afgedekt, in de koelkast.
  2. Vervolgens klop je de eierdooiers dik en luchtig met de suiker. Dit duurt ongeveer 5 minuten.Voeg vervolgens lepel voor lepel de mascarpone toe en blijf mixen tot je geen klontjes meer ziet.
  3. Haal de slagroom uit de koelkast en spatel dit luchtig door het mascarpone mengsel.
  4. Verdeel de lange vingers over 2 porties. Doop de helft in de  Bessola en lag daarna naast elkaar in de schaal.  Lepel hier een paar extra eetlepels van de Bessola Krentjebrij overheen. Verdeel er vervolgend een handje bosvruchten overheen. Lepel er vervolgens de helft van het mascarpone mengsel overheen.recept Tiramisu met bosvruchten en krentjebrij van bessola (watergruwel) betty's kitchen
  5. Bouw nu de 2e tiramisu laag met de andere helft van de lange vingers en lepel hier de rest van de Bessola Krentjebrij overheen. Vervolgens weer een handje bosvruchten en de rest van het mascarponemengsel. Dek de schaal af met folie en laat minstens 4 uur (maar het liefst de hele nacht) opstijven in de koelkast.
  6. Voor het serveren verwijder je de folie en garneer de Tiramisu met bosvruchten die je nog over hebt. Kleur de amandelschaafsel lichtbruin in een koekenpan (zonder vet) en strooi dit over de schaal. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty