Print

Tiramisu Croissant Wafels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept is het beste uit twee werelden! Deze croissant wafels worden namelijk belegd als tiramisu. Denk krokante wafel van croissantdeeg met romige mascarpone room, koffiesmaak en bestrooid met cacao poeder!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 6 stuks
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 koelvers blik XL croissantdeeg – voor 6 grote stuks
  • 250 gr. mascarpone
  • 50 gram fijne suiker
  • 2 tl. espresso poeder
  • 200 ml. slagroom (minstens 35% vet)
  • 3 eetlepels cacao poeder
  • bakspray of olie, voor het wafelijzer

Extra:

  • Wafelijzer
  • keukenmixer met garde
  • spuitzakje + spuitmondje
  • spatel

Instructions

  1. Verwarm het wafelijzer voor op de hoogste stand.  Rol het XL croissant deeg af en snijd met een mes de ‘stippellijnen’ door om 6 XL driehoeken te krijgen. Maak een inkeping aan de korte zijde van de driehoeken en trek het deeg iets uit elkaar. Rol elke lap zo breed mogelijk op tot een soort platte croissant.
  2. Spray het wafelijzer in met bakspray en plaats twee ‘croissants’ in het ijzer. Sluit het wafelijzer en ‘pof’ het bladerdeeg in 1-3 minuten tot goudbruine croissant wafels. Haal de ‘croissant wafels’ uit het ijzer en laat op een bord een beetje afkoelen.
  3. Doe de mascarpone in de mixerkom en klop vast een beetje los. Voeg suiker en espresso poeder toe en laat 1 minuut draaien. Dan gaat de opgeklopte slagroom erbij. 
  4. Stop de mascarponecreme in een spuitzakje en bewaar eventueel tot gebruik in de koelkast. Gebruik de spuitzak om banen of toefjes creme op de bovenkant van de wafels te spuiten. Bestrooi daarna met de cacao en serveer de Tiramisu Croissant Wafels direct.

Eet smakelijk!

Notes

Serveertip:

zet een extra kopje espresso en laat een beetje afkoelen. Gebruik vervolgens dessertpipetjes om de espresso ‘op te zuigen’ en steek boven in de tiramisu croissant wafels. Zo kan iedereen zelf nog een beetje extra verse koffie over de wafel heen druppelen.