Print

Thaise mosselen met noodles

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ik maakte deze keer een mosselpannetje met een Aziatische twist! Deze Thaise mosselen met noodles lenen zich uitstekend voor een doordeweekse dag, want snel klaar en lekker voedzaam! Met rode curry, kokosmelk en limoen is dit een recept om van te genieten en op te warmen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 min.
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vis
  • Method: Stoven, wokken
  • Cuisine: Thaise keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 180 gram (zilvervlies) rijst noedels
  • 2 kilo Mosselen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel citroengras, op 3 plekken gekeusd
  • 1 zakje Thaise rode curry pasta (70 gram)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 limoen
  • 2 bosui
  • 600 gr gesneden Thaise wokgroenten
  • verse koriander
  • (kokos) olie

Extra:

  • Braadpan of mosselpan
  • vergiet
  • klein kookpannetje
  • wok

Instructions

  1. Zet als eerste een pannetje water met snufje zout op. Kook hierin vast de rijst noedels volgens gebruiksaanwijzing. Deze zijn meestal met een paar minuten klaar. Spoel daarna goed koud af en laat uitlekken. Zet apart.
  2. Spoel de mosselen in een vergiet af met veel koud water en laat goed uitlekken. Pel ondertussen teven de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd deze fijn.
  3. Verhit een beetje kokosolie in een ruime braadpan of mosselpan en fruit hierin de ui, knoflook, citroengras en ruim de helft van de currypasta. Na 2 minuten blus je het geheel af met 250 ml kokosmelk en de vissaus. Roer goed door, breng aan de kook en draai daarna het vuur naar middelmatig.
  4. Voeg de mosselen toe aan de pan en roer het geheel even goed door. Leg een klein bosje koriander bovenop en zet de deksel op de pan. Laat rustig stoven gedurende 10 minuten maar schep nog 1-2 keer door tussentijds.
  5. Verhit in een wok een eetlepel kokosolie. Wok hierin de wokgroente gaar gedurende een paar minuten op hoog vuur. Voeg de overige currypasta toe en bak mee gedurende 1 minuut. Blus af met de overgebleven kokosmelk. Schep hier tot slot de gekookte noodles doorheen en verwarm het geheel.
  6. Boen de limoen schoon. Rasp de schil en pers het sap uit. Haal de mosselen van het vuur en giet de limoensap en zeste over de mosselen. Hussel het geheel nog even goed om en serveer samen met de noodles.

Eet smakelijk!

Notes

Let op! Eenmaal aan tafel verwijder je kapotte of nog gesloten mosselen van je bord –  deze zijn niet eetbaar of bevatten ‘scherfjes’.