Print

Recept: Taughetti met Bolognesesaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen, is mijn #bikinibodychallenge van start gegaan! En daar past dit recept voor taughetti met Bolognesesaus perfect bij. Deze weken staan in het teken van gezond(er) eten, en dat betekent dat ik mijn geliefde pasta ook vervang door 100% groente alternatieven, zoals courgetti en taughetti.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofgerecht met vlees
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200250 gram rundergehakt,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 250 gram gesneden groente: ui, paprika, wortel en courgette, (of kant en klaar in zak)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • 200 gram tauge,
  • olijfolie,
  • peper en zout,
  • verse basilicum en/of oregano.

Instructions

  1. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Pers het teentje knoflook uit en breng op smaak met peper & zout.
  2. Voeg vervolgens de gesneden groente toe en bak aan gedurende 3-4 minuten. Voeg de tauge toe en bak mee gedurende 1 minuut. De groente zal heerlijk zacht worden.
  3. Giet de gepelde tomaten erbij. Knijp de tomaten fijn met de hand of gebruik een puree stamper. Breng aan de kook, draai het vuur later en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Giet eventueel een scheutje water in de pan, als het te droog wordt.
  4. Voeg in de laatste minuut een klein handje gescheurde basilicum en/of oregano blaadjes toe, en breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty