- Knijp de tofu goed uit en scheur in stukjes. Marineer de tofu in een kom met de sojasaus, rijstazijn, agavesiroop en uitgeperste knoflook. Laat 30 minuten staan om goed in te trekken.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak. Dit verschilt namelijk per gebruikte rijstsoort en merk.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Scharp de winterpeen en gebruik de julienne rasp om hier dunne slierten van te trekken. Was de komkommer en trek hier ook julienne reepjes van. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel de avocado uit en snijd vervolgens in dunne plakjes. Snijd het norivel in dunne reepjes.
- Verhit een scheutje sesamolie in de koekenpan en bak hierin de gemarineerde tofu, inclusief marninade, gaar gedurende 12 minuten op middelhoog vuur.
- Verdeel de rijst over de kommetjes. Rangschik over elke kom de radijs, wortel, komkommer en avocado. Strooi tot slot de gebakken tofu en de sojabonen er overheen.
- Maak sushi bowls af door her en der wat nori stukjes en witte en zwarte sesamzaadjes overheen te strooien. Je kunt eventueel aan tafel nog wat extra (glutenvrije) sojasaus toevoegen.
Itadakimasu (Eet smakelijk)