Print

Recept: Stoofpeertjes (met rode wijn) maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het wordt tijd om de klassieke wintergerechten van stal te gaan halen! Deze stoofpeertjes met rode wijn is een winterse klassiekers en mag nooit ontbreken tijdens het kerstdiner. Voor een alcoholvrije variant stoof je de peren in bijvoorbeeld bessensap.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 90 min.
  • Total Time: 1 uur en 40 minuten
  • Yield: 4-8 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 8 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman),
  • 250 ml rode wijn (of bessensap voor een kids-proof versie),
  • 1 kaneelstokjes,
  • 5 kruidnagels,
  • optioneel: 1 blaadje laurier,
  • 100 ml water
  • 100 gram suiker.

(variatie tip:  Vervang de rode wijn/bessensap, water en 50 gram suiker door 750 ml Port)

Instructions

  1. Schil de stoofpeertjes, maar laat het steeltje er aan zitten. De bloemaanzet (aan de onderkant) gelieve ook weg te snijden. Was de peertjes en rangschik ze naast elkaar in een (kleine) pan. Schenk hier de rode wijn (of bessensap), water en suiker bij. En voeg ook de kaneel, kruidnagels en laurier toe.
  2. Breng alles langzaam aan de kook, en stoof de peertjes, met de deksel op de pan, gedurende 90 minuten. Blijf tussentijds controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit, en vul dit anders een beetje bij met water.
  3. Schep de peertjes voorzichtig uit de pan, en kook het vocht in tot je ca. 150 ml over hebt (dat is een klein kopje). Schenk dit vocht over de peertjes.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt deze stoofpeertjes gerust 1 dag vantevoren maken, en bewaar ze dan afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren op een laag vuur, of serveer ze koud.