- Kook de spliterwten in 30 minuten gaar in licht gezouten gekookt water. Laat ze vervolgens wat afkoelen.
- Verkruimel de blauwe kaas en doe dit in een kom met de gare spliterwten. Voeg vervolgens het ei, de verse spinazie en havermout toe. Pers de knoflook uit boven de kom en voeg de peterselie en een snuf peper en zout toe. Mix het vervolgens in de keukenmachine of met een staafmixer tot een egaal geheel. Het hoeft geen saus te worden, laat wel wat bite over.
- Breek de walnoten in kleine stukjes en roer dit door het spliterwten mengsel. Als het mengsel nog erg nat is, roer je er nog wat extra havermout doorheen. Dek de kom af en zet voor een half uur in de koelkast.
- Bereid de pitabroodjes of burger buns volgens de gebruiksaanwijzing.
- Als het half uur voorbij is, verdeel je het spliterwtenmengsel in 2 delen en hier vorm je burgers van met je handen of een vorm als je die hebt. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de burgers op de middelhoog vuur aan beide kanten bruin, gedurende 10-15 minuten. Verhit de spliterwten burgers goed omdat er een rauw ei in verwerkt is.
- Halveer de broodjes en besmeer de binnenzijde met de zuivelspread. Je kunt nu nog wat extra spinazie in de broodjes stoppen en vervolgens de gebakken spliterwten burgers. Lepel de avocado uit, verwijder de pit en snijd in plakjes. Verdeel een halve avocado over elke burger, top af met eventueel nog wat extra blauwe kaas en de alfalfa. Serveer direct.
Eet smakelijk! Liefs Nanda