- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schrap de wortels en spoel ze schoon. Verwijder de boven- en onderkant van de wortels en snij ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter.
- Meng in een kom de olijfolie met de gembersiroop, een snuf zout en peper en pers het teentje knoflook erin uit. Roer de plakjes wortel en linzen erdoorheen.
- Bedek een ovenrooster met een stuk bakpapier en spreid de wortel en linzen erover uit. Plaats het rooster voor 25 minuten in het midden van de oven.
- Rooster ondertussen in een droge koekenpan de walnoten en sesamzaadjes op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
- Breng de quinoa samen met 150 ml. water en het kwart groentebouillonblokje aan de kook. Laat 8 minuten zachtjes doorkoken en roer tussendoor zodat het bouillonblokje goed oplost. Na de 8 minuten zet je het vuur uit en laat je de quinoa nog 10 minuten staan.
- Verkruimel de gorgonzola alvast in blokjes.
- Zodra de wortels en linzen klaar zijn haal je ze uit de oven. Laat ze een beetje afkoelen.
- Verdeel de verse spinazie over twee borden, vervolgens de quinoa, wortels en linzen. Verdeel de gorgonzola eroverheen en als laatste de geroosterde walnoten en sesamzaadjes. Hallo gezonde maaltijd!
Bewaartip: Je kunt deze spinaziesalade met gorgonzola en wortel lauwwarm of koud eten. In geval van het laatste geval, adviseer ik je de quinoa, wortels, linzen en noten af te laten koelen, voordat je ze toevoegt aan de overige ingrediënten. Dit voorkomt verleppen van de spinazie en smelten van de kaas. Uiteraard pas je dit ook toe als je een gedeelte alvast opzij wilt leggen voor morgen.