- Doe de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, speculaaskruiden en zout in een kom. Kluts het ei met de melk en giet samen bij de bloem. Klop met een garde tot een glad beslag. Roer tot slot de gesmolten boter er doorheen. Schenk het beslag in een maatbeker met schenktuit.
- Verwarm vervolgens de poffertjespan op middelhoog vuur. Gebruik een bakkwastje om de holtes van de pan in te vetten met een beetje plantaardige olie. Schenk vervolgens elke holte vol met het poffertjes beslag. Wacht 1 – 2 minuten tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold. Gebruik twee houten prikkers om alle poffertjes om te draaien. Bak de andere kant ook goudbruin en schep daarna de poffertjes uit de pan. Vet daarna de vorm op nieuw in met olie en ga zo door tot al het beslag op is.
- Schep de speculoospasta in een kommetje en smelt (steeds per 10 seconden) in de magnetron. Lepel de warme pasta over je bord met poffertjes. Verkruimel naar wens Speculooskoekjes en bestrooi hiermee de speculoospoffertjes. Serveer met verse aardbeien.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty