- Boen de champignons schoon, en snijd in dunne plakken. Breng een pan water met wat zout aan de kook, en kook hierin de spaghetti ‘al dente’ (=beetgaar).
- Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes gedurende een gaar minuten. Draai het vuur tot middelhoog en voeg de champignons plakken toe. Bak de champignons en spekjes in ca. 5 minuten zacht. Voeg alvast wat peper toe.
- Klop de eieren in een kom los en zet apart.
- Vóórdat je de spaghetti afgiet, haal je een half kopje van het kookwater uit de pan en zet dit apart. Giet hierna pas de spaghetti af.
- Nu is het snel werken geblazen: Stop de spaghetti terug in de pan, samen met het ei, 2 eetlepels kookvocht, de spekjes, kaas en champignons inclusief het bakvet! Roer het geheel door elkaar. (de warmte van het kookvocht en de warme spaghetti zorgen dat het ei tot een glazige saus bindt.)
- Breng op smaak met verse peper en wat fijngesneden blaadjes basilicum en serveer daarna de Spaghetti Carbonara gerecht direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty