Print

Recept: Snelle en simpele Nacho’s maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is toch wel het meest gemaakte borrelhapje bij ons thuis. Deze snelle en simpele nacho’s uit de oven maak je namelijk met slechts een paar ingrediënten en hoeven slechts 10 minuten ‘gegrild’ te worden!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: borrel
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 200 gr nacho chips,
  • 1 potje (Santa Maria) Chunky Wrap salsa mild (potje 230 gr),
  • 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen,
  • 150 gr (cheddar) kaas, geraspt,
  • naar smaak: jalapeno peper (uit pot), in ringen gesneden,
  • 1 stengel bosui, in dunne ringen gesneden, 
  • verse koriander of peterselie

Voor erbij:

Instructions

  1. Verwarm de oven (of barbecue) voor op 200 graden (180 hetelucht).
  2. Verdeel de helft van de nachochips over een ovenschaal, bakplaat of (aluminium) BBQ schaaltje. Lepel hier de helft van de salsa saus overheen en verdeel hier de helft van de uienringen overheen. Bestrooi vervolgens met de helft van de kaas. 
  3. Maak hier vervolgens een tweede laag bovenop van achtereenvolgens nacho’s, salsa, uien en kaas.
  4. Top de nachoschotel ten slotte af met, naar smaak, wat jalapeno pepers. Wil je het niet te pittig maken dan laat je deze stap achterwege.
  5. Zet deze snel en simpele nacho’s in de oven of op de barbecue (indirecte hitte) en grill gedurende 10 minuten of tot alle kaas gesmolten is. Serveer direct!

Eet smakelijk!