Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
- Als eerste ga je de speculaasbrokken kleiner maken. Je kunt ze met de hand breken, maar je kunt ze ook in een zip-lock zakje stoppen en er een paar flinke meppen met een deegroller of koekenpan op geven.
- Stop de slagroom met het suiker in de mixerkom op matige snelheid totdat lekker lobbig wordt. Spatel dit vervolgens goed door de zachte mascarpone.
- Pel de mandarijntjes en pluk alvast de partjes los. Je kunt ze eventueel ook door de helft snijden om kleinere hapjes te maken (bij heel kleine kinderen).
- Verdeel de helft van de gebroken speculaasjes over de glazen en lepel hier de helft van het sinaasappelsap overheen. Plaats een paar stukjes mandarijn in het glas die ongeveer gelijk staan aan een halve mandarijn. Verdeel er vervolgens de helft van het mascarpone mengsel over.
- Deze zelfde laagjes breng je nu nog een keer aan in de glaasjes: speculaas stukjes – sinaasappelsap – mandarijntjes en tot slot mascarpone creme.
- Dek de glaasjes of met huishoudfolie en plaats minstens 4 uren (maar het liefst een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
- Voor het serveren plaats je een sinterklaasschuimpje bovenop, maar eventueel nog meer mandarijn en stukjes speculaas kan natuurlijk ook!
Eet smakelijk!