Print

Recept: Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 Dat is echt een waardig Sinterklaas ontbijt met havermout! Daar gaat natuurlijk een goede dosis speculaaskruiden in en voor de liefhebbers zelfs een handje pepernoten. Deze Sinterklaas Havermoutpap met kruidnoten is er eentje waarmee je je al daags van tevoren kunt gaan verheugen op deze feestdag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: sinterklaas
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 ml (amandel)melk
  • een klein handje kruidnoten
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel gojibessen (optioneel)
  • 1 theelepel speculaas-, koek- of pumpkin spice kruiden
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • theelepel amandel extract 
  • handje rood fruit, bijvoorbeeld rode bessen
  • extra amandelen (optioneel)

Extra: klein pannetje.

Instructions

  1. Breng de melk met de kruidnoten, havermout, rozijnen en evt. gojibessen, speculaaskruiden en kaneel aan de kook in een pannetje. Zodra de melk kookt, zet je het vuur lager en laat gedurende 5-10 minuten doorkoken. Blijf goed doorroeren om aanbakken te voorkomen. Houd er rekening mee dat gebroken havermout minder tijd nodig heeft als stevigere havervlokken.
  2. In de laatste minuut voeg je het amandelextract toe en roer goed door.
  3. Schep het Sinterklaas onbijt in kommetjes. Ris de rode bessen van de takjes en strooi over de havermoutpap.
  4. Je kunt deze Sinterklaas Havermoutpap met kruidnoten serveren met bijv. extra amandelen of zelfs amandelschaafsel er overheen gestrooid. Serveer in ieder geval direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty