Print

Recept: Sint Maarten Koek met chocolade snoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes over de toonbank gegaan. Maar met een flinke voorraad snoepjes en mini chocolade reepjes ontstond ook dit recept voor een Sint Maarten koek met chocolade snoep of reepjes die je over hebt na deze feestdag! Stop je mini KitKat’s, Mars repen en Snicker’s bars in een dikke laag koekdeeg en daarna lekker opsmikkelen. Ook voor de papa’s en mama’s!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + koelen
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 1 uur en 15 minuten
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 170 gr roomboter
  • 200 gr (lichtbruine) basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 200 gr bloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 100 gr mini chocolade reepjes, bijv. Mars, Snickers, KitKat etc.

Extra:

  • steelpannetje
  • vierkante bakvorm 2224 cm
  • bakpapier
  • bakspray of roomboter om in te vetten

Instructions

  1. Smelt als eerste de roomboter in het steelpannetje. Zet daarna het vuur uit en laat iets afkoelen.
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden (160 hetelucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of gebruik bakspray. Knip een stuk bakpapier op maat en bekleed de binnenzijden van de bakvorm. Zet apart.
  3. Roer in een mengkom de gesmolten boter met de suiker door elkaar. Je hebt hier geen garde of keukenmixer voor nodig hoor, een houten spatel werkt ook prima namelijk. Breek de eieren boven de kom en voeg de vanille toe. Roer kort maar krachtige even door tot je een egale massa hebt en geen spoortje eigeel meer ziet.
  4. Meng in een separate kom de bloem met het bakpoeder en zout. Schep dit vervolgens kort door het natte mengsel tot je een egaal koekje beslag hebt. Schep dit vervolgens in de bakvorm en spreid evenredig uit.
  5. Hak de mini chocolade reepjes in stukken en druk deze kris kras in het beslag. Laat je fantasie lekker los! Schuif daarna de bakvorm in het midden van de oven en bak deze in ca 30 minuten gaar.
  6. Haal de bakvorm uit de oven en laat 30 minuten koelen in de vorm. Til daarna met behulp van het onderliggende bakpapier de koek uit de vorm en verplaats naar een rooster. Laat daarna nog eens 30 minuten koelen alvorens aan te snijden.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Deze Sint Maarten koek is helemaal afgekoeld het allerlekkerst. Bewaren doe je op het aanrecht, het liefst in bakpapier gewikkeld. Niet in een luchtdichte doos of zakje dus. Maar eet hem wel binnen een paar dagen op voor het lekkerste resultaat.