- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht – check de verpakking van het deeg). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
- Week de sneetjes witbrood in de melk gedurende een paar minuten.
- Stop het gehakt, eidooier, knoflook, worchestershire saus, paprikapoeder, nootmuskaat, zout en peper in een kom. Kneed het geweekte brood zachtjes uit en voeg toe aan het gehakt. Kneed het geheel met de hand door elkaar.
- Verdeel het gekruide gehakt in 8 stuks (tip: weeg het af!). Rol elk stukje gehakt tot een staaf en druk deze een beetje plat. Maar let op dat deze niet langer is dan het bladerdeeg.
- Leg een staaf gehakt op een helft van het bladerdeeg. Bevochtig de randen met water en sla de andere helft er overheen. Druk de randen goed aan. tip: gebruik een klein vorkje om de langste zijde goed op elkaar te drukken. De korte ‘zijkantjes’ hoef je niet met het vorkje in te drukken. Plaats de bladerdeeg broodjes met gekruid gehakt op de bakplaat.
- Kluts tot slot het extra ei en bestrijk hiermee de bovenzijden. Bak vervolgens de saucijzenbroodjes af gedurende 15 – 20 minuten in de oven, of tot de bovenkant in ieder geval mooi goudbruin is. Serveer het liefst warm.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty