Print

Recept: Salted Caramel Havermoutpap

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Havermout is een altijd een goed ontbijt! Deze salted caramel havermoutpap zoet je met dadels en gekarameliseerde banaan. Gezond genieten dus!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 80 gram havermout
  • 6 medjool dadels, fijngehakt
  • 250 ml gekookt water
  • 250 ml plantaardige melk
  • flinke snuf zout
  • (optioneel) 1 el. agavesiroop, honing of maple syrup 
  • 1 banaan
  • 1 tl. kokosolie
  • 1 el. (kokosbloesem)suiker

 

Toppings (optioneel):

  • 1 eetlepel pindakaas of amandelboter
  • paar chocolade chips
  • walnoten of pecannoten
  • gepofte quinoa etc

Instructions

  1. Stop de havermout en fijngehakte dadels in een pannetje en overgiet met het gekookte water. Laat 10 minuten wellen.
  2. Schenk de plantaardige melk erbij en breng de havermout aan de kook en gedurende 5 – 10 minuten. (Voor meer bereidingsopties ga naar deze video)
  3. Ondertussen halveer je de banaan in de lengte. Verwarm de kokosolie in een kleine koekenpan en strooi de helft van de kokosbloesemsuiker in de pan. leg hier de banaan in, met e snijkant omlaag en bestrooi vervolgens met de rest van de kokosbloesemsuiker. Laat de banaan in een paar minuten op zacht vuur karameliseren en draai voorzichtig om. Zet daarna het vuur uit.
  4. Breng tot slot de havermoutpap op smaak met een flinke snuf zout en eventueel de siroop of honing. Proef even goed of de ontbijtpap op smaak is en verdeel over twee kommen.
  5. Top de salted caramel havermoutpap af met de banaan, en verdeel hier overige toppings overheen. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty